1257440657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uusikaupunki osti näkyvyyttä rallimaailmassa mainostarroilla Meil o meri iha rannas. Kuvat © jussikumpumaki.com.

Hiilineutraalikunta Uusikaupunki sponsoroi ralliautoilua

UU 5.11.2009 – Uusikaupunki lienee maan ainoa kunta, joka on sijoittanut veromarkkoja yksittäisen autourheilijan sponsorointiin. Kaupunki on tukenut näkyvästi uusikaupunkilaista KSM Racing Oy:tä, jonka tähtikuljettajana on tällä hetkellä nuori 20-vuotias ralliautoilija Jussi Kumpumäki.

KSM Racingin toimitusjohtaja, tiimi- ja huoltopäällikkö on Jussi Kumpumäen isä Arto Kumpumäki. Hän voitti 1990 rallin N-ryhmän SM-tittelin. Jussi Kumpumäki oli toissa vuonna rallin nuortensarjan SM-hopeamitalisti. Hän on kaikkien aikojen nuorin SM-mitaleille yltänyt rallikuljettaja.

Tänä vuonna Jussi Kumpumäki ajoi Ford Fiesta ST ralliautolla Suomen MM-rallissa Jyväskylässä lujaa, mutta hävisi Fiesta-sarjan voiton englantilaiselle Graig Breenille parillakymmellä sekunnilla. Uudenkaupungin F-Cupissa toukukuussa Kumpumäki ajoi nolla-autona. Kuluneella kaudella hän ajoi yleisen luokan SM-tittelistä.

Uusikaupunkilaistalllin KSM Racing Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 65.000 euroa. Tallissa on kuljettajan, kartturin ja tallipäällikön lisäksi kuusi huoltoryhmän jäsentä.

Tallilla on useita sponsoreja. Vauhdissa mukana ovat CLO Pakkaukset, Ukitig, Lehtech Oy, Vaisaaren Palvelukoti Oy, Vakka-Suomen Varaosakeskus, Euromaster (Rengas Huolto Laiho), Selkämeren Jää Oy, Elektro Valo Oy, Kylpyhulju, Arisma Oy, Uudenkaupungin Autokoulu Ky, Hekohope Oy, Insto Laatutesti Ky ja Uudenkaupungin kaupunki.

Uusikaupunki sijoitti tänä vuonna sponsorirahaa KSM Racingiin tiettävästi 40.000 euroa.