1258016525_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kolmipäiväinen Maata Näkyvissä -festarit on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisotapahtuma, joka järjestetään Turkuhallissa ja Messukeskuksessa huomisesta alkaen. Kuva: Alpo Syvänen. Festivaalin pääesiintyjä on vaihtoehtorokkia soittava Fireflight (USA).

Kristillinen nuorisofestivaali varautuu sikainfluenssaan

Sikainfluenssan epäily johtaa nuoren kotimatkaan

UU 12.11.2009 – Turussa viikonloppuna järjestettävä kristillinen nuorisofestivaali kerää paikalle yli 10.000 osanottajaa. Sikainfluenssan leviämisen vaaran vuoksi festivaalitervehdys on uusi. Massatapahtumassa vältetään kasvo- ja käsikontaktia: ystäviä, kavereita, kollegoja, uusia ja vanhoja tuttuja olkapää olkapäätä vasten -tervehdyksellä. Käytäntö liittyy tarkennettuihin hygieniaohjeisiin.

Mutta Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jane Marttila epäilee sikailfluenssan olevan jopa este festivaalin järjestämiselle. Kotimaa-lehden mukaan Marttila kehottaa viikonloppun suuren kristillisen nuorisofestivaalin järjestäjiä harkitsemaan massatapahtuman pitämistä ajankohtana, jolloin sikainfluenssan epidemia on alkanut ympäri Suomea.

Marttila perustelee kantaansa vuodepaikkojen rajallisella määrällä. Projektipäällikkö Anne Vähätalo vastaa Kotimaa-lehdelle, että sairaustapauksiin on varauduttu. Paikalla on lääkäreitä, sairaanhoitajia, ensiapuryhmä, epidemiatiimi, evakuointipiste, josta vakavasti sairaat pääsevät sairaalaan. Sikainfluenssaan viittaavat oireet johtavat nuoren kotimatkaan, mikäli tämä voi sen tehdä.

Maata Näkyvissä -festarien järjestäjinä ovat Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat.

Stop sikainfluenssa!

Festivaalin kotisivun ohjeissa nuoria kehotetaan pysymään kotona, jos influenssaoireita on ennen tapahtumaa tai jos lähipiirissä on sairastapauksia.

Peitä nenäsi ja suusi nenäliinalla kun yskit, niistät tai aivastat. Heitä nenäliina heti roskiin, kun olet käyttänyt sen. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Pese kätesi usein vedellä ja saippualla tai puhdista kädet desinfioivilla käsipyyhkeillä, erityisesti heti sen jälkeen kun olet yskinyt, niistänyt tai aivastanut. Huolehdithan käsien huolellisesta pesusta myös ennen ruokailua. Sekä toalettitiloissa että ruokalinjastoilla on käytössä käsidesiä. Festarivieraiden on hyvä varata mukaan myös desinfioivia kosteuspyyhkeitä, joilla on helppo pitää huolta käsihygieniasta.