MIELIPIDE

Pravda? Da da tavaritz

Ja jos mnää oikke ryssän kiält ole jummartanu ni se Pravda nime tarkotta sanamukaseste Totuus Se vaa o eri jutt, kene totuurest siin aikonas kirjotetti.

Uhkaileks? Äl viitte ol semmone. Sil ei tul muut ku piruste harmei, ja kamalaste happovaivoi et siin voisis jouttu ottamaha samariinin jos toisenki.

Mist alkkate perskärpäsil o ollu kiintiä IP osoitte tunkiol? Ett san se mul. Et mist takahikiäst löytys su päivie haun kans? Oliks oikke huitsan nevadas, vai iha vaa tuupovaaras? Käytiks vihikoirat apun, vai löysiks iha vaa löyhkän mukka.

Mut jos juoru-ukkote ketjun kyläkohtase juoru sua kiinnostava, ni kys ihmes, kyl ain joku meist kerkke vastamaha, jos julkke.

Kamalaste jutujuurt porukas olisis, mut, ku ei kaikest oikke sovi juorut kylil ja konnuil, eikkä ainakka omal nimel, mut muuten kyl. Ja koko parv kärpässi löyty jos on tarppe, ain surise eri nurkalt. Et juakse siin sit kärpäslätkä fölis liiskaamas kaik silminäkijöin olle kärpäse jotk tykkä juorut totuuksi silt kantilt
ku asioi näkivä. Onk se sit kauhia objektiivist o eri jut, mut reiluste kärpäsperspektiivist kumminki...

Ett iha rauhas Raidia tupaan ja puutarhaa, mut ei sit tunkiol, siin voi men tutui.
Et semmottes vaa...

Ai nii, täl kertta kattovuaros olev kärpäne o muute oikke fiksu kaver, siin o viel moni byrokraatt kuses, ku se paljastele kaik pahukse onkelma mit nurkist tuppa löyttymähä, ett kerto varmaste kaik Mörne luurangokki... Et kyl siin uutisjuttumaakarillekki sit saalist piissa jakkoho, jos vaa kelppa.

Noi niiku Kosken Napoleonin riemuks, ja muunki hoviväen harmiks. Oleks muute huomannu jo, sil o iha kauhia Napoleon kompleks iskenny piäl. Kah ku ei ol viel kätöne semmotte taki nappite välis nii ku oikkial Napoleonl ol Waterlooss, ja myähemmi sil potilan ollel Mörne Napoleonil aikonas kans... Et kaik ne semmosiks Mornes ain tuleva, mut ei sit liki kummiska.

Et pilkett vaa silmäkulmahan Olli, ja huumoril uutisoire, ni kyl se siit surraantuu. Mut äl senttä tätä julkas, ku sit se o kopiraitti jutt, ja sit olis kauhia markkina. Et pir iha oman tiatonas ja muokkail oma tarinas, virikkei saas otta iha mieles mukka. Jos sit hunteeraat kui mont kärpäste porukas oikke o, nii tusina vanhoi kaverei ny ainaki o, mut ei ol hallitukses kukka heist. Ja kaik kärpäse tääl tykkävä ett kaupunkin ylimmä byrokraati haiseva pahemmi ku sont ite. Ja jos muistas semse kotimaise filmi ku Hunttala Matti, ni meil ei ol naivit kunnajohtaja, nii ku siin filmis, mut meil o kettumainen Hunttala Matti ite kaupunkijohtajan, kat vaa tarkka se hämärä bisneksi, ja hämärä yhtiöi, siin tartteva jo kaupunkinvaltuutetukki apujoukoi tutkimaha kaik sopa ku Kosk o keitelly, usk vaa iha toreks.

Surraavin tervessin,

Kärpäne näppiksel (ei katos) / soneran_kosto(at)yahoo.com

(Uusikaupunkilaiseen blogikeskusteluun osallistuneen nimimerkin Kärpänen katos kommentti Ukin Uutisille. Vaikka kirjoittaja vaati jutusta tekijänoikeuksia ja vaatii jutun julkaisemisesta pidättymistä, Ukin Uutisilla on ilo saattaa laajempaan tietoisuuteen tämä paikallinen hengentuote. Kärpänen katos on tuttu monille muillekin. Viittaus Pravdaan tarkoittaa Ukin Uutisia, joksi kirjoittaja verkkolehteä nimitteli. No, ei sentään Pravda! Ukin Uutisiten sivuilla on päivässä keskimäärin vain 350-450 uniikkia kävijää. Uhkailulla näppäimistölle nyt laskeutunut kattokärpänen tarkoittaa aiettani selvittää hänen ip-osoitteensa. Mutta toisin kävi yahoo.comiinhan voivat rekisteröityä kastamattomat eli pakanoiksi jääneetkin, ja varsinkin paikalliset itartassimiehet. Ja varsinkin paikalliset puskissa piileksivät kodinturvajoukot ja poliittiset änkyröijät, jotka pitävät kaupunginjohtajaa kusitolppanaan. -Toimitus)