1258963266_img-d41d8cd98f00b204e9800998epori.fi

Porin Reposaaren pergertien varressa on neljä tuulivoimalaa.

Vain Rihtniemen tuulivoimalapaikat pois maakuntakaavasta

UU 23.11.2009 (päivitetty klo 17.57) – Tänään kokoontuva Varsinais-Suomen maakuntahallitus oli poistamassa Uudenkaupungin Kirstan saareen suunnitteila olleiden tuulivoimaloiden paikat maakuntakaavasta. Mutta toisin kävi, maakuntahallitus päätti äänestyksen jälkeen, että Kirstan tuuöivoimalapaikkojen merkinnät jäävät maakuntakaavaan.

Suurmaiseman näkökulmasta tuulivoimalat olivat mahdollisia, mutta kansalaiset vastustivat rakentamista voimakkaasti. Tällöin kaupungin virkamiehet kävivät neuvotteluja maakuntaliiton kanssa ja tuulivoimalamerkinnät poistettiin kaavan päätösesityksestä. Maakuntakaavasta sen sijaan poistettiin esityksen mukaisesti tuulivoimalamerkinnät Pyhärannan Rihtniemessä. Rihtniemessä syntyi hyvin organisoitu kansanliike vastustamaan tuulivoimaloita.

Näillä näkymin maakuntakaavaan jää tuulivoimalapaikat Uudenkaupungin Kirstan saareen, Hangon saareen, Yaran pengertielle, Haiduksen saareen ja Pyhämaan Pamprinniemeen.

Kalastuspuistosta syntyi uusi kehittämisalue Vakka-Suomeen. Puistosta tehdään uusia suunnitelmia ja selvityksiä, kun viisi vuotta sitten päättynyt Life Coastra -hanke saa jatkoa. Hankkeessa selvitettiin saaristo- ja rannikkoalueiden yhdennetyn käytön mahdollisuuksia. Nyt Vakka-Suomen rannikkoalueelle aiotaan laatia tarkempi monimuotoisuusselvitys ja käyttösuunnitelma, joka lähtee kalatalouden pohjalta. Työssä selvitetään ”paras tapa, jolla kalatalous ja kalastuspuistokäsite voidaan maakuntakaavamerkinnöillä tuoda esille”.

'Monimuotoisuudella' maakuntahallitus tarkoittanee kuitenkin monien toimijoiden samanaikaista merialueen käyttöä.

Maakuntahallitus ei halunnut selvittää kansallispuiston toteuttamista Vakka-Suomen merialueelle. Turkulaisen Mika Helvan (vihr) ehdotus hävisi äänin 13-5.