1259304163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Turku-Uusikaupunki teollisuusradalla on lukemattomia vartiomattomia tasoristeyksiä. Mt192 ja rautatien tasoristeys Raisossa on vartioitu. Kuva © Matti Grönroos.

Siilinjärven apatiitin tuonti U:kiin alkoi

Tavarajunaliikenne lisäntyy Uuteenkaupunkiin kolmella junalla viikossa

UU 27.11.2009 – Lannoiteyhtiö Yara on saanut valmiiksi Siilinjärvellä apatiitin rikastus- ja kuivausprosessit ja Uudenkaupungin tehtaan vastaanotto- ja laivauslaitteistot. Yara tuo rautateitse Uuteenkaupunkiin 150.000 fosfaattilannoitteiden raaka-ainetta, josta osa laivataan vientiin yhtiön Norjan tehtaille. Projektin investoinnit olivat 60 miljoonaa euroa, josta pääosa meni Siilinjärven tehtaiden laitteistoihin. Ensimmäinen apatiittilaiva on jo matkalla Norjaan.

Apatiitin kuljetus rautateitse lisää liikennettä Turun ja Uudenkaupungin välillä kolmella junalla viikossa. Kuljetukset ovat täydessä vauhdissa jo vuodenvaihteessa. Junat kulkevat Uudenkaupungin keskustan läpi tiistaisin ja torstaisin sekä lauantaisin, ja palaavat pääsääntöisesti samoina päivinä takaisin Siilinjärvelle. Yara kehottaa radanvarren asukkaita ja kaupunkilaisia huomioimaan lisääntyneen tavarajunaliikenteen.