Sorvakon lomamökkikylä

Perustettava kiinteistöyhtiö haluaa varata tontin ennakkomarkkinointia varten

UU 27.11.2009 (Päivitetty 30.11. klo 23.50) – Laitilalainen Kerpatek Oy ja yhtiön omistaja Eero Hento haluaa aluevarausta Uudenkaupungin Sorvakkoon suunnitellulle lomamökkikylälle. Varausta haetaan perustettavan kiinteistöyhtiön lukuun ja ennakkomarkkinointia varten.

Aluella on jo viisitoista vuotta vanha asemakaava, jonka mukaan alueelle voidaan rakentaa 45-50 enintään 40 neliön suuruista rakennusta ja yksi 300 neliön rakennus huolto- ja harrastetiloja varten. Puutarhamökkien kaltaisia loma-asuntoja ei voi käyttää vakituiseen asumiseen. Alueen valttina uskotaan olevan läheiset urheilukenttä, ulkoilu- ja latuverkosto, golfkenttä, meri sekä pienvenesatama ja -telakka palveluineen.

Mikäli kysyntää löytyy, perustettava yhtiö vuokraa kaupungilta alueen, rakentaa alueen tiestön, kunnallistekniikan ja rakennukset.

Vuokrasopimukseen asti päästään kun ulkoilureittien siirtämisestä on nuoriso- ja liikuntalautakunnan hyväksyntä – ja alueen rakentamissuunnitelmalle ja -aikataululle on saatu lupa kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöosastolta.

Omakotitontin rakennusoikeuden hintaan perustuva parin hehtaarin korttelin luovutushinta on 74900 euroa, josta laskettu alueen vuokra on 3745 euroa vuodessa. Vuokra-aika olisi 30 vuotta.

Kaupunginhallitus on jo kertaalleen tehnyt periaatepäätöksen korttelin vuokraamisesta varausta pyytäneelle perustettavalle kiinteistöyhtiölle, mutta jäi ennen esitystään valtuustolle odottamaan nuoriso- ja liikuntalautakunnan kantaa ulkoilureitistön siirtoon. Lautakunta kuuli ulkoilureitistön muutoksia esitellyttä kaupunginarkkitehti Leena Arvela-Helléniä lokakuussa ja päätyi pururatareististön säilyttämiseen ennallaan. Ulkoilureitistöön muutosten ehdoksi asetettiin pururataliikenteen risteämättömyys mökkikyläliikenteen kanssa.

Vaihtoehtoinen pururadan linjaus tehtiin ja Kerpatek Oy (Eero Heino) ilmoitti edelleen olevansa kiinnostunut varaamaan nimenomaan kyseisen alueen mökkien markkinointia varten. Pururataa jouduttaneen siirtämään osittain mökkialueen sisälle. Siirrosta päätävät Kerpatek ja nuoriso- ja liikuntalautakunta.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Sorvakon korttelin varaamista markkiointitarkoistuksiin 2 vuoden ajaksi. Hallitus esittää samalla alueen vuokraamista 30 vuodeksi 3745 euron vuosivuokralla aikaisemmin kerrotuin ehdoin.