Kaupunginjohtaja selvitti tänään elinkeino-osaston määrärahojen ylityksiä tarkastuslautakunnalle

UU 27.11.2009 – Tämän vuoden talousarvioon muutoksia 2,8 miljoonan euron edestä hyväksynyt kaupunginvaltuusto päätti viime kokouksessaan hyväksyä myös paljon porua ja päänvaivaa aiheuttaneet hallinto- ja kehittämiskeskuksen elinkeino-osaston piilossa olleen rahankäytön.

Elinkeino-osasto esitti lisämäärähan tarpeekseen 340.000 euroa. Sekään ei tosin riitä, sillä vaikka yritysten toimitilat -yksikkö näytti valtuustolle rahojen riittävän, teknisessä lautakunnassa oli jo vetämässä 140.000 euron pyyntö lisämäärärahasta. Ensi maanataina lisäraha on esillä kaupunginhallituksessa, ainoana tammi-lokakuun talouden toteutumisen tarkastelussa esitettynä rahantarpeena.

Vasemmistoliiton Sanna Lovén ehdotti viime valtuustossa ylitysten hyväksymistä siten, että elinkeinotoimen tulee kaupunginjohtajan osalta selvittää erikseen rahankäyttönsä perin pohjin. Lovenin ehdotus hävisi (äänin 20-23) demarien pelastaessa kaupunginhallituksen esityksen ylitysten hyväksymisestä sellaisenaan. Lovénilla ei ollut pulaa kannattijista, jotka konkretisoivat ihmettelyn kaupungin ylimmän virkamiehen rahankäytöstä.

Elinkeinotoimen ja hallinto- ja kehittämiskeskuksen ei tarvinnut näin selvittää vielä pimentoon jäänyttä rahankäytöään valtuuston patistamana. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Wala (kok) lupasi selvitykset hallituksen kokoukseen marraskuun lopussa. -Asia myös käsitellään, ilmoitti Wala.

Kaupunginjohtaja Kari Koski astui tänään kaupungin tarkastuslautakunnan eteen selvittämään elinkeino-osaston määrärahojen ylityksiä, ja kaupungin vireillä olevia yritys- ja muita hankkeita. Tarkastuslautakunta ei tee asiassa päätöksiä. Valtuustossa 'pormestarieleen' tehneen hallituksen puheenjohtajan Heikki Walan tehtäväksi jää tuoda asia kaupunginhallituksen tietoon.