1259514797_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uudenkaupugin jouluvalot sytytti teatterinjohtaja Jari Luolamaa.

Uudenkaupungin jouluvalot syttyivät mielenvirkistystä tuoville lahjakorteille

UU 29.11.2009 – Joulumarkkinoiden jo hiljetessä syttivät Uudenkaupungin liikekeskustan jouluvalot. Joulupukki oli pitkin päivää ahkeroinut ja kysellyt joululahjoja suunnittelevien kuulumisia ja ajatuksia. Jouluvalot syttyivät muutaman minuutin yli iltapäiväneljän.

Teatterinjohtaja Jari Luolamaan joulunavauspuhe oli varsinkin aineettomia palveluja kaupungissa tarjoavien mieleen. Hän kehotti jättämään tavaramaailman vähemmälle ja pohtimaan sen sijaan lahjakortin mahdollisuutta, jolla ilahduttaa muita.

-Lahjaa miettiessä meinaa aina mennä sormi suuhun, kun ihmisillä on jo lähes kaikkea, nurkat pursuvat jos jonkinlaista tavaraa. Mitäpä jos tänä vuonna ostaisit lahjaksi palveluita ja mielenvirkistystä. Anna lahjaksi vaikka itse tehty lahjakortti.

Luolamaan ehdotus oli lahjakortti, jolla saa illallisen ravintolassa antajan hyvässä seurassa sekä käynnin elokuvissa, teatterissa tai koripallo-ottelussa. -Samalla tulee tavattua ystäviä ja sukulaisia.

-Lahjaksi voi ostaa myös hieronnan, tai vaikkapa siivousta, tai ikkunoiden pesun. Samalla tuemme myös Uudenkaupungin työllisyyttä. Meidän ei näin tarvitse juosta ruuhkaisissa kaupoissa, saamme hyvää ruokaa, tapaamme tuttavia, pääsemme rentoutumaan - ja työllistämme oman kaupungin ihmisiä. Voiko parempaa enää olla?

Teatterinjohtaja Jari Luolamaa antoi lapsille erityisen vinkin. -Jospa tekisit lahjakortin mummolle, esimerkiksi sellaisen mikä oikeuttaa kolmeen siivousapuun kolmena perjantaina. Mummo varmasti ilahtuisi, tontutkin sen huomaavat ja tuovat ensi vuonna enemmän lahjoja.

Monisatapäinen yleisö odotti Joulupukin paraatia ja palkittiin karamellisateella. Lapsilla oli mukana korit, joihin taivaalta sataneet karkit kerättiin. Joulupukki oli jättänyt Petteri-poron Vehmaalle ja vuokrannut sielä kulkupelikseen Vehmaan VPK:n punaisen avojeepin.