Uudenkaupungin henkilöstö lisääntyy sadalla ensi vuonna

UU 6.12.2009 - Uudenkaupungin henkilöstö lisääntyy ensi vuonna sadalla, kun Vehmassalon kuntayhtymästä siirtyy 91 vakituisessa virka- tai työsuhteessa olevaa henkilöä sosiaali- ja terveyskeskuksen tai hallinto- ja kehittämiskeskuksen palvelukseen. Laitilan-Pyhärannan kansanterveystyön kuntayhtymästä siirtyy 9 vakituisessa virka- tai työsuhteessa olevaa henkilöä sosiaali- ja terveyskeskuksen palvelukseen.

Uusikaupungin perustaa organisaatioonsa tarvittavat 100 virkaa ja tointa. Viime vuoden lopussa kaupungin palveluksessa oli 814 työntekijää, heistä 380 eli 47 prosenttia sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Ensi vuonna vastaava osuus on noin 52 prosenttia.

Kaupungin henkilöstökulut nousevat ensi vuonna 13 prosenttia eli 5,7 miljoonaa euroa. Ilman sosiaali- ja terveydenhuoltoalan alkavaa kuntayhteistyötä henkilöstömenot nousisivat 2,5 prosenttia. Talousarviosunnitelman mukaan kaupungin henkilöstö ei kasva ensi vuonna. Keskimääräinen kuukausipalkka on kuntasektorilla noin 2800 euroa.

Jo joka toinen kunta-alan työntekijä on työssä sosiaali- ja terveydenhuollossa - monissa muissa kunta-alan ammateissa työntekijämäärä on vähentynyt. Kunta-alan työntekijöiden määrä kasvoi viime vuonna 6.600 hengellä ja oli vuoden lopussa 497.000.