1260635557_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lahjatorilla oli tarjolla runsaasti käsitöitä. Joulupukki ja ravintoloitsija Simo Reijonsaari pitivät kasmirilaisesta teestä.

Kaksitoista päivää Jouluun

Tänään kalenteriluukussa kashmirilaista teetä - Dhanyavád!

UU 12.12.2009 – Tusina päivää jouluun ja pian riittävät jo sormet päivien laskemiseen. Tul joul -toritapahtuman toinen lauantai – Lahjatori – sai kuin tilauksesta mukavan pikkupakkasen ja Uudenkaupungin joulutori peittyi ohueen joulunodottelun kannalta parahultaiseen lumimattoon. Tapahtuman ideoija Sonja Stenman oli tyytyväinen sekä lumeen että runsaaseen käsityönä tehtyjen joululahjojen tarjontaan.

-Moni asia tulee mieleen lapsuudesta, varsinkin kun täällä on näin paljon omin käsin lahjoja tehneitä myyjiä. Kädentaidot on toisaalta tälle seutukunnalle ominainen asia, totesi Stenman ja muisteli saman tien lapsuutensa lahjavillasukkia. -Mutta onkos kuumotusta maistettu?

Kuumotus olikin joulukalenterin luukussa numero kaksitoista. Luukku auki ja sieltä paljastuu tuoksuva mukillinen kashmirilaista teetä. Cassia-kanelia, kardemummaa, sahramia ja vihreä tee ovat Manzoor Bhatin reseptin ingredientit. -Maistuu kuumana, ja kylmänä jos teetä jää ylimäärin, selvittää Uudenkaupungin torilla jo tutuksi tulleen Manzoorin puoliso Mirkka Ali-Laurila. Manzoor on kotoisin luonnonkauniista ”Aasian Sveitsistä” Kashmirista.

Pariskunta osti heinäkuussa mummonmökin Pyhämaan kirkonkylästä. Uusi koti on remontin alla ja kestää aikansa ennen kuin omatoimirakentajat pääsevät mökkiinsä muuttamaan. Ehkä vasta seuraavaksi jouluksi.

Vielä toinen kuumotus, se tarjoillaan B. H. Crusellin henkeen. Kiitos!