1261044969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mainio Vire Oy:n toimitusjohtaja Kristiina Hautakangas.

Ketunkallion Palvelukoti Oy:n omistus Mainio Vire Oy:lle

UU 17.12.2009 - Suomen suurin valtakunnallinen hoivapalveluyritys Mainio Vire Oy on ostanut joulukuussa mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja Uudessakaupungissa tuottavan Ketunkallion Palvelukoti Oy:n osakekannan. Mainio Vire Oy:n liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä. Tehty yrityskauppa vahvistaa edelleen Mainio Vire Oy:n asemaa Suomen suurimpana yksityisenä hoivapalveluyrityksenä.

Ketunkallion Palvelukoti Oy:n liikevaihto oli maaliskuussa päättyneellä tilikaudella 1,9 miljoonaa euroa ja tulos 0,5 miljoonaa euroa. Henkilöstöä oli 22.

Ketunkallion Palvelukoti Oy:n nykyinen henkilökunta jatkaa yrityskaupan jälkeen vanhoina työntekijöinä Mainio Vire Oy:n palveluksessa. Samoin yhtiön aiempi omistaja Kai Marjander jatkaa Ketunkallion Palvelukoti Oy:n toimitusjohtajana.

-Mainio Vire Oy:n strateginen tavoite on kannattava kasvu. Meillä on entuudestaan mielenterveyskuntoutujien asumispalveluja Vihdissä, Pirkanmaalla, Turussa ja Raisiossa. Nyt tehty kauppa vahvistaa selkeästi jalansijamme mielenterveyspalvelujen tuottajana Varsinais-Suomessa, Mainio Vire Oy :n toimitusjohtaja Kristiina Hautakangas sanoo.

-Ketunkallion Palvelukoti Oy:n toiminnan tarkoituksena on tarjota yksilöllinen asumis- ja työympäristö eri yksiköissä. Tulevaisuudessa saamme suuren talon tuen kehittää edelleen toimintaamme ja henkilöstöllemme järjestely antaa mahdollisuuden Mainio Vire Oy:n laajan toimipaikkaverkoston tarjoamiin työtilaisuuksiin ja yhtiön koulutusmahdollisuuksiin. Nykyisille asukkaillemme ei koidu muutoksia, vaan toiminta jatkuu kuten ennenkin, Kai Marjander toteaa.

Mainio Vire Oy:llä on tällä hetkellä yhteensä 35 ympärivuorokautista hoitoa tarjoavaa palvelutaloa ympäri Suomen. Näistä kolme neljäsosaa on ikääntyneille tarkoitettuja Vire Koteja, joissa neljässä on tarjolla myös yksityisille itse maksaville asiakkaille vuokrattavia palveluasuntoja. Mielenterveyskuntoutujille tarkoitettuja Ykköskoteja on tällä hetkellä Nokialla kaksi, Raisiossa kolme, Vihdissä kolme ja Tampereella sekä Turussa yksi. Mainio Vire Oy:n tavoitteena on tulevaisuudessa lisätä edelleen sekä vanhusten että mielenterveyskuntoutujien yksiköiden määrää eri puolilla Suomea.

Mainio Vire Oy on Suomen suurin valtakunnallinen vanhusten ja mielenterveyskuntoutujien palveluja tarjoava yritys. Mainio Vire Oy:n palveluihin kuuluu asumis-, kotihoito- ja turvapuhelinpalvelut, lasten päiväkotipalveluita sekä ateriapalveluita kunnille ja yksityishenkilöille. Yritys on aloittanut sosiaali- ja hoivapalvelujen tuottamisen vuonna 1997.

Vaisaaren Palvelukodissa ongelmia

Kuntien kanssa asiakaskohtaisia palvelusopimuksia tekevä Mainio Vire omistaa Raisiossa olevan Vaisaaren Palvelukoti Oy:n, jonka asukkaat ovat lähinnä psykiatrisia pitkäaikaissairaita, joista osa tarvitsee tehostettua eli ympärivuorokautista hoitoa. Palvelukoti huolehtii asukkaan asumisesta, lääkehoidon toteutumisesta, ruokahuollosta sekä tarpeen tullen myös raha-asioista.

Kolme kuukautta sitten Vaisaaren Palvelukodista Turkuun omaan asuntoon päässyt 49-vuotias kuntoutettava on oikeusaputoimiston ohjeistamana tehnyt kaksi rikosilmoitusta Vaisaaren Palvelutalosta, toisen intimiteettisuojan loukkauksesta ja toisen heitteillejätöstä ja laittomasta uhkauksesta, kertoi Turun Sanomat (14.11.).

Kuntoutettavan mukaan Vaisaaressa oli lukuisia ongelmia hoidossa, ruokahuollossa, kohtelussa, raha-asioiden hoidosa. -Kaupungin paikat ovat taivaita tähän verrattuna. Vaisaaressa en tuntenut itseäni edes ihmiseksi, kertoi kuntoutettava TS:lle. -Toinen (hoitaja) ilmoitti toivovansa, että tilani huononee, jotta minut saadaan taas lääkityksellä mukavaksi ja vaivattomaksi ... Kun näistä yritti kertoa palvelukodin johdolle, sai kauheat huudot, haukut ja uhkailut niskaansa.

Suomessa on 7000 mielenterveyskuntoutujaa, joista 6300 asuu yksityisissä palveluasumisen yksiköissä. Heistä puolet saa tehostettua hoitoa. Hoidon laatua valvovat kunnat. Kuntien valvonta on satunnaista ja valvonnan toteuttaminen vaikeaa. -Kunnat saattavat siis maksaa liikaa ... Kuntoutujan elämänlaatu taas kärsii, kun hän ei saakaan toimintakykyynsä nähden parasta mahdollista hoitoa ja kuntoutusta, totesi sosiaali- ja terveysministeriön lääkintöneuvos Maria Vuorilehto Turun Sanomille.