Possua valtionapukuorella rapeutettuna?

Sikayrittäjille sianlihan imagokampanjaan tukea 250.000 euroa

Tilatarkastusten tuloksia saadaan huomenna iltapäivällä.

UU 17.12.2009 - Ylen A-Studio kertoi eilen, että maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt yli 250.000 euroa valtion rahaa sianlihan imagokampanjaan. Raha on annettu huhtikuussa Satafood Kehittämisyhdistykselle, jonka taustalla on Suomen Sikayrittäjät -yhdistys, joka ryhtyi Ylen mukaan markkinointituen hakuun joidenkin sikatilojen olosuhteita kuvaavien videoiden julkistuksen jälkeen kaksi vuotta sitten.

Sikayrittäjien yhdistys on anonut sianlihalle imagonkohennusrahaa ensi vuodeksi yli 440.000 euroa. Televisio-ohjelmassa kerrottiin myös sianlihareseptipankista possupedia.fi -sivustosta, joka sekin olisi toteutettu verorahoilla.

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk) suostui kommentoimaan asiaa tänään Ylen aamutelevisiolle. -Ei näillä asioilla ole mitään yhteyttä. Rahaa haetaan tällaisiin hankkeisiin vuosittain, Anttila muistutti.

Ministeri ei nähnyt yhteyttä sikaloiden ja sikojen olosuhteita kuvaavilla videoilla ja sianlihan markkinointituella. -Yhteys voi syntyä ihmisten mielissä.

Joulukinkun hinta on pudonnut rajusti. Kotimaista possua on saanut paikoittain joulupöytään alle kahden euron kilohintaan.

Tilatarkastuksen tuloksia huomenna

Eläinaktivistien kuvaamaa tämänvuotista kuvamateriaalia sikatiloilta tuli julkisuuteen muutama viikko sitten. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira kertoi eilen, että läänineläinlääkärien järjestämät tarkastuskäynnit sikatiloille, joista on julkistettu kuvamateriaalia, ovat meneillään. Kaikkiaan tarkastettavia tiloja on 33. Tarkastusten yhteydessä selvitetään myös aiempia eläinlääkäreiden valvontakäyntejä tiloilla ja eläinten terveydenhuoltoa sekä muita toimenpiteitä kokonaisuudessaan viimeisen kuuden kuukauden ajalta. Evira kertoo ensimmäisten tilatarkastusten tulokset huomenna iltapäivällä.