Uusikaupunki sivusi Pudasjärven ennätystä koulujen lakkauttamisessa

UU 17.12.2009 – Uudenkaupungin valtuuston päätös lakkauttaa viisi kyläkoulua kerralla sivuaa Suomen ennätystä – vaan ei ole uusi ennätys, kuten Ukin Uutiset aikaisemmin kertoi. Pudasjärven kaupunki sulki syksyllä viisi koulua. Koulut on nyt myyty yrittäjille ja yhdelle kyläyhdistykselle.

Paukkerinharjun koulukiinteistön 1,4 hehtaarin määräaloineen, kiekkokaukalon ja pallokentän hinta oli Jongun kyläyhdistykselle 3,70 euroa. Kaupunki säästi vuosittain noin 20.000 euroa koulukiinteistöstä aiheutuvia kustannuksia.

Kolme koulukiinteistöä myytiin yksityisille. Puhoksen koulukiinteistö meni Suomen Hautaustarvikkeiden tukkukaupalle tilalla olevine rakennuksineen 12.000 eurolla. Yritys on yksi sijoitus- ja rahoitustoimintaa harjoittavan Scandinavian Way Ky:n aputoiminimistä. Muut ovat Cygnaeuksen kioski (2004), Cygnaeuksenkadun päivittäistavarakauppa (2009) ja Kuoreveden hautaustoimisto ja pitopalvelu (2009).

Uusikaupunki saattaa ottaa mallia ennätyskumppanistaan ja tarjota kiinteistöjä ensin kyläyhdistyksille ja panna ne vasta sitten julkiseen myyntiin. Seikowin koulun kaupunki pitänee omassa käyttössään.