Uudenkaupungin perustason erikoissairaanhoito myös Raumalle

UU 18.12.2009 – Rauman, Laitilan ja Uudenkaupungin erikoissairaanhoito aiotaan yhdistää. Rauman aluesairaalan ja Vakka-Suomen aluesairaalan ajatellaan menevän yhteistyöhön, joka tarkoittaa vain sen erikoissairaanhoidon järjestämistä Raumalla ja Uudessakaupungissa, joka ei vaadi huipputason yliopistosairaalan osaamista sairauksien diagnostiikassa ja hoidossa. Rauma on jo aikaisemmin ollut nokkapokassa Satakunnan sairaanhoitopiirin kanssa oman sairaalan säilyttämisessä.

Sekä Rauman että Vakka-Suomen sairaalan halutaan toimivan – jälkimmäisen edelleen – Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Uudenkaupungin kaupunginhallituksen edessä on jouluviikon maanantaina hyväksyttävänä paperi, jolla maakuntaliittojen perussopimusta muutettasiin niin, että kaavailtu yhteistyö voitasiin toteuttaa. Asia menee sen jälkeen Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille, joka viime kädessä päättää, kuinka eriarvoiseen asemaaan se haluaa asettaa asukkaansa erikoissairaanhoidon suhteen.

Terveydenhuollon uudistuksia tehdään nyt ilman tietoa siitä, mikä vaikutus aikaisemmilla uudistuksilla on mahdollisesti ollut. Lähitulevaisuudessa syntyy myös perustason uudistus, jossa perusterveydenhuolto ja erikoissairaanhoito yhdistetään yhdeksi hoitokokonaisuudeksi. -OH