Maaherran kierrätys

Rauno Saari Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaksi

UU 22.12.2009 – Valtioneusvosto päätti tänään nimittää Länsi-Suomen läänin maaherra, valtiotieteen kandidaatti Rauno Saaren ensi vuoden alussa aloittavan Lounais-Suomen aluehallintoviraston ylijohtajaksi.

Aluehallintovirasto korvaa läänien tehtävien hoitamisen. Saari nimitettiin virkaan viideksi vuodeksi, mutta on jäämässä eläkkeelle jo lokakuussa 2014.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ylijohtajaksi nimitettiin varatuomari Pekka Sundman. Hän on Varsinais-Suomen työvoima- ja elinkeinokeskuksen johtaja, joka on aikaisemmin toiminut ympäristöpalveluyhtiöiden Satakierto Oy:n ja JVP-Eura Oy:n toimitusjohtajana. Uusi keskus vastaa kolmesta alueesta: elinkeinoista, työvoimasta, osaamisesta ja kulttuurista, liikenteestä ja infrastruktuurista sekä ja ympäristö ja luonnonvaroista.

Keskukset vastaavat niistä tehtävistä, jotka aiemmin kuuluivat TE-keskuksille, alueellisille ympäristökeskuksille, tiepiireille sekä lääninhallitusten liikenne- ja sivistysosastoille. Keskuksiin siirtyy hoidettavaksi myös osa Merenkulkulaitoksen tehtävistä.