1261909395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  fma.fi

Merenkulkulaitoksen merenmittauspalvelut aluksineen ja aluskalustoineen sekä muun muassa poiju- ja viittatehdas siirtyvät Meritaito Oy:lle.

Vesiväylien ylläpito ja liiketoiminta Meritaito Holding Oy:lle

UU 27.12.2009 - Liikenne- ja viestintäministeriö siirtää Merenkulkulaitoksen tuotantotoiminta ja Varustamoliikelaitoksen väyläpalveluliiketoiminta on siirtynyt Merenkulkulaitokselta uudelle valtion omistamalle yhtiölle. Liikenneministeri Anu Vehviläinen on allekirjoittanut luovutusasiakirjan vuoden alussa aloittavalle yhtiölle.

Ministeriö luovutti valtioneuvoston valtuutuksella omaisuuden, immateriaaliset oikeudet ja liiketoiminnan Meritaito Holding Oy:lle. Luovutettava kokonaisuus on arvoltaan noin 14,8 miljoonaa euroa apporttiehdoin. Ministeriö merkitsi omaisuutta vastaan valtion puolesta yhtiön osakkeita osakepääoman korotuksen yhteydessä 3.415 500 eurolla.

Joulukuun alussa perustettu Meritaito Holding Oy on perustamisvaiheen yhtiö, joka jatkaa ensi vuoden alusta alkaen Meritaito Oy nimisenä valtion osakeyhtiönä. Yhtiön toimialana on vesiväylien hoito, kanavien käyttö ja kunnossapito, ympäristövahinkojen ehkäisemiseen ja torjuntaan liittyvät tehtävät, vesirakentaminen, suunnittelu- ja asiantuntijapalvelut, merenmittaus sekä muut vesiväyliin ja vesirakentamiseen liittyvät tehtävät. Yhtiö voi harjoittaa toimintaa Suomessa ja ulkomailla.

Merenkulkulaitoksen tuotantotoiminnan palveluksessa olevat noin 280 henkilöä ja Varustamoliikelaitoksen väyläpalveluliiketoiminnan palveluksessa olevat noin 30 henkilöä siirtyvät Meritaito Oy:n palvelukseen. Yhtiön aloittava tase on noin 24,1 miljoonaa euroa, josta omaa pääomaa on 14,8 miljoonaa euroa. Yhtiön omavaraisuusaste tulee olemaan noin 45 prosenttia.