1262766198_img-d41d8cd98f00b204e9800998ethink

Think City kaupunkisähköauto Detroitin maisemissa, missä se esitellään ensi viikolla pidettävässä North American International Auto Show'ssa.

Think City -sähköauton tuotanto myös Yhdysvaltoihin

UU 6.1.2010 – Sähköautojen tuotannossa jos missään logistiset seikat otetaan tarkemmin kuin rallikuski sorateiden navetannurkat. Norjalaisen sähköauton Thinkin Yhdysvaltojen markkinoille menevät autot aiotaan valmistaa Elkhartin piirikunnassa Indianassa. Think ilmoitti asiasta eilen.

Think City -autoa pidetään jo nyt maailman ensimmäisenä moottoritiekelpoisena kaupunkiautona. Jo tilatut ja uudet Euroopan markkinoille tulevat autot valmistetaan Uudessakaupungissa.

Norjalaisyritys investoi noin 30 miljoonaa euroa Elkhartissa sijaitsevan tuotantolaitoksen saneeraukseen ja laitteistoon. Autojen valmistus alkaisi näin ensi vuonna. Autotehtaan kapasiteetiksi suunnitellaan 20.000 autoa vuodessa.

Think City on kokonaan päästötön kulkupeli, jolla voi ajella mukavalla nopeudella noin 100 kilometriä yhdellä akkujen latauksella. Think on ensimmäinen sähköauto, jolle on myönnetty eurooppalainen CE hyväksyntä ja EU-luokitus (M1 sertifikaatti). Auto on jo myynnissä Norjan lisäksi muun muassa Itävallassa, Tanskassa, Hollannissa, Espanjassa ja Ruotsissa.

Toimitusjohtaja Richard Canny sanoo olevansa tyytyväinen toisen tuotantolaitoksen sijaintiin. -Asiat muuttuvat nopeasti sen jälkeen kun saimme tuotannon alkuun Suomessa ja myynnin Euroopassa järjestykseen viime vuoden lopussa. Nyt on aika tehdä samoin Yhdysvaltojen markkinoilla. Eikä Indianaa parempaa paikkaa olekaan aloittaa.

Indianasta on Cannyn mukaan tulossa puhtaan teknologian osaamiskeskus, jossa auto- ja energiateollisuus kohtaavat ja menestyvät. -Olemme mielellään mukana yhdysvaltalaisen autoteollisuuden uudessa nousussa.

Thinkin valintaan vaikutti varmuudella myös se, että auton litiumioniakkujen valmistajan Ener1:n emoyhtiö Enerdel on myös sijoittunut Indianaan. Enerdel omistaa 31 prosenttia Thinkin osakkeista. Indianan osavaltio ja Elkhartin piirikunta ovat lisäksi mukana porkkanarahoineen. Think aikoo hakea tuotantolaitostaan varten rahoitusta myös maan energiaministeriöltä.